Din varukorg är tom!

Padres Prospect Tar Baseball By Storm

08/10/2017 0
Varje år gör en ung basebollspelare "hoppet". Det händer när någonting klickar och all den naturliga talang som bara kom sporadiskt ut släpps i full kraft.
I år hände det till Fernando Tatis Jr.
 
Padres shortstop-prospekt satte samman en säsong för de åldrar som kom så långt ut ur vänsterfältet San Diego Padres baseball tröjor, inte ens klubben såg det komma.
 
"Jag tror inte det," sade Padres Assistant Scouting Director Chris Kemp. "Jag menar före säsongen om du hade sagt att den här killen kommer att lägga upp sådana sorters nummer som du skulle vara," Nah, det tror jag inte. "Det är lite galet. Jag menar för honom att avsluta året i Double-A i en playoff-jakt är ganska speciell. "
 
Lite sammanhang på det; Tatis är bara 18 år gammal. När säsongen började med Fort Wayne Tincaps var han den 5: e yngste spelaren i Low-A Midwest League. Efter en månad kämpade han som ungdomar gör. Sedan i början av maj verkade strömbrytaren vända.
"Min första hälften var inte så bra men då lärde jag mig," sa Tatis. "Du kan inte radera men jag är glad att det hände för att jag kan lära av det och nu bli ännu bättre."
 
Åh, lära av det han gjorde. I en 91-spelsträcka slog Tatis .300 med 19 hemlöpningar, 56 RBI och 23 stulna baser, som blev den yngsta 20-20-spelaren i Midwest League-historien. Det tjänade honom till en Call-up till Double-A San Antonio, där Tatis gick in i playoff-jakten ... färdig på en 9-spelars slående stroke ... och i efter säsongslaget .350 som Missions leadoff hitter och gjorde en lopp i varje enda spel.
 
Har vi nämnt att han bara är 18? Nyligen hade Tatis ett par träffar i Padres instruktionsliga match mot de bästa utsikterna i Texas Rangers-systemet. Spelet hölls på Petco Park, vilket gav bondhandarna en smak av hur det är att nå The Show.
 
Men det är något som Tatis redan är ganska bekant med. "Jag har varit med min pappa på ett stort ligainfält och de här minnena kom tillbaka. Jag är glad och stolt över att vara här, säger Tatis, vars far (Tatis Sr.) spelade 11 år i bigs och är den enda mannen som slår två grand slams i en inning. Senior gjorde det i 1999, märkning Dodgers starter Chan Ho Park för båda.
 
Den yngre Fernando har tappat in på sin pappas erfarenheter för att hjälpa honom att komma på expressbanan till de stora ligorna. "Vi skulle prata dagligen om vad jag gjorde och vad som hände under säsongen. Min pappa var en professionell. Han spelade det här spelet så han vet vad, när det händer, vad du måste göra. Han berättade för mig att hålla det enkelt. Lär dig varje dag. Det är en lång årstid så du vet aldrig vad som ska hända. "
 
Tatis började året som en spännande talang. Han avslutade det som en av de 15 bästa utsikterna i alla baseball. Padres General Manager A.J. Preller förväntar sig Tatis att stanna på shortstop och sannolikt starta 2017 tillbaka i San Antonio där han sannolikt kommer att bli den yngsta spelaren i Texas League.
 
Men med stor talang kommer stora förväntningar. Tatis trivdes i relativt obskärlighet. Nu är han mittfas och ses som svaret på Padres långtidsproblem vid shortstop. Om det finns tryck i det, säger Fernando att han inte har känt det.
 
"Inget tryck alls", sa Tatis. "Det motiverar mig bara mer till jobbet hårdare eftersom jag måste ta med det varje dag och bli ännu bättre eftersom folk förväntar sig det."
Den dominikanska födda Tatis förstår också att han har den typ av talang att göra baseballspännande igen. Han vill göra en show för folket på stativet.
 
"Jag ger den min 100% för att du aldrig vet när baseball tröja barn det kommer att bli en chans att folk ska se mig spela."
 
Padres har inte haft en spännande ung shortstop sedan Khalil Greene. Fernando Tatis Jr kunde sluta den torkan mycket snabbare än någon förväntat sig.