Din varukorg är tom!

Oriolesna kunde matematiskt elimineras från efterseasonen så sna

20/08/2018 0
Baltimore Orioles gick in på söndagen med majors värsta rekord. Vid 37-86 är Orioles 50 1/2 spel tillbaka i American League East med 39 att gå. Ja, de har matematiskt eliminerats - hela vägen tillbaka sedan 10 augusti, en ny rekord för tidigaste avgången i divisionsperioden:
 
Med Orioles förlust idag har de eliminerats matematiskt från AL East-loppet med 46 matcher kvar i säsongen, mest i divisionsperioden.
 
De knyter också 1962 Mets och 1932 Red Sox så tidigt som möjligt att elimineras från divisionen / ligan.
 
För att göra saker värre för Oriolesna, kunde de finna sig eliminerade från vildkortsbeslut så snart som måndag. Verkligen. Oriolesna skrev in söndag 37 matcher bakom Oakland Athletics / Houston Astros, vilket gav dem ett elimineringsnummer på tre.
 
Som en uppfriskning kan elimineringsnumret hittas med följande formel: Antal spel i säsong + 1 - vinner av Team X - förluster av Team Y. Låt oss använda Orioles som exempel: 162 + 1 är 163; subtrahera 74 (A: s och Astros 'vinna totalt) och det ger dig 89; subtrahera 86 (O: s totala förlust) och det ger dig tre.
 
Vad det innebär är i grund och botten att någon kombination av Astros / A: s vinster och Orioles förluster som kombinerar för tre kommer att leda till att Baltimore elimineras. De goda nyheterna - relativt - för Orioles är att Astros och A: s kommer att spela varje gång igen på söndagen, med vinnaren som tar över ensam besittning av först. Med andra ord, oavsett vad som händer söndag kommer O: s att gå ut med ett tragiskt antal på minst två.