Din varukorg är tom!

Orioles, Ravens Groundskeepers utmanade av klimatförändringar

30/10/2019 0
Under basebollsäsongen är väderradaren Nicole Sherrys ständiga följeslagare. Det är det sista som Baltimore Orioles huvudgranskare kontrollerar före sängen. När hon vaknar granskar hon det för att se till att ingenting har drastiskt förändrats över en natt.
 
”Jag har en plan A, B, C, D, E, F, vet du?” Sa Sherry. "Vi är alltid villiga att anpassa och redo att justera vid ett ögonblick."
 
Dessa planer är inte bara för nästa spel. De är de kommande åren.
 
Eftersom extremt väder alltmer innebär utmaningar i Baltimore, tittar markägare i staden framåt på sätt att hantera klimatförändringar, oavsett om det är värmetoleranta gräs eller sofistikerade dräneringssystem.
 
År 2018 såg Baltimore 72 tum nederbörd, den mest någonsin på rekordet - "Det var hemskt," påminde Sherry. I år nådde temperaturen i staden 90 grader under 11 raka dagar, och det fanns veckor utan regn.
 
Samtidigt har medeltemperaturerna stigit i staden under förra seklet, med en 3,5-graders ökning sedan 1895, enligt en CNS-analys av data från National Centers for Environmental Information.
 
"Det har varit en stor skillnad" sade Sherry. "Om det kommer att bli 115 nu på fältet, medan 10 år sedan, det hetaste vi hade var 100 grader, börjar jag definitivt planera för framtiden."
 
Felaktigt väder har visat sig vara ett problem för Baltimore Ravens och deras markägare Don Follett - från att få tillräckligt med arbetare för att bekämpa regniga dagar till att ersätta sliten utrustning.
 
Och så är det gräset. En av de största bekymmerna för markhandlare är hur man håller gräset friskt - särskilt i Baltimore.
 
Murray Cook - ordförande för sportgräsavdelningen i BrightView, MLB: s officiella fält- och stadionkonsult - sa att bo i Midt-Atlanten presenterar en mängd komplikationer för alla markägare.
 
”Det är förmodligen det svåraste området att odla gräs i dessa områden, eftersom man måste ta itu med en riktigt kall vinter. (och) en super het sommar, ”sa han.
 
Baltimore-markörerna har olika sätt att bekämpa det svåra klimatet.
 
I M&T Bank Stadium använder Baltimore Ravens Bermudagrass, som är vänligt mot värmen men kräver övervågning med rajgräs för att behålla sin färg under de kallare månaderna.
 
Bara några gator i Oriole Park vid Camden Yards använder de Kentucky Bluegrass, en av de bästa stammarna för att överleva både värme och kyla, men gräs som Sherry sa att hon måste "baby" för att komma igenom de hetaste månaderna.
 
Sedan finns det de frekventa regnstormarna, vilket kan innebära uppskjutningar, tarp-drag och andra komplikationer, särskilt för basebollag med smutsiga fält. Det finns också skadoriskerna kring pöl och hala baser.
 
Enligt Major League Baseball-data nådde väderutskjutningar över hela landet nästan 30-åriga höjd under 2018, med 54 matcher påverkade av vädret. Den här säsongen avslutades med färre förseningar.
 
Oriolesna testades i augusti, då 5 tum regn doused stadion på en timme. Sherry sa att besättningen rensade stående vatten i utmarken och laget spelade 30 minuter senare. Men även med ett sofistikerat dräneringssystem kan gräset och dräneringssystemet under torven bara ta upp en begränsad mängd vatten på en kort period. Ibland är det fortfarande ett väntande spel.
 
På Camden Yards kan dräneringssystemet rensa cirka 16 tum i timmen. M&T Bank Stadiums system kan troligtvis hantera cirka 15 tum, cirka 6 tum mindre än det skulle kunna hantera efter att det ursprungligen installerats, då tiden försvagas.
 
Under regniga trollformler sa Follett att han måste ta in fler arbetare för att hantera en tyngre tarp.
 
”Du budgeterar för det värsta fallet. Du budgeterar för extra arbetskraft för att sätta på och stänga gräsmattan, sa Follett.
 
Han sa att det tar 10 till 15 män att rulla ut täckningen och 20 för att ta bort den efter att nederbörden väger ner det. Sherry utrustar sitt team med cirka 26 personer för att hantera presenningen - regn eller inget regn.
 
"På en cykel på fem eller åtta år måste du köpa en ny regntarpa," sade Follett. "Det håller på att bli sliten" för att det används så mycket baseball tröja dam. Tidigare kunde vi gå 15, 20 år innan vi ens behöver tänka på en ny regnplatta. Nu kanske vi måste få en ny regntarp under de kommande par åren eftersom vi lägger ut det så mycket. ”
 
Sherry och Follett säger att vädret verkligen gör sina jobb svårare. De gör allt de kan för att förbereda sig, men säger att det finns en punkt där för mycket är utanför deras kontroll.
 
"Det är en riktig finartad balans," sade Sherry, "och det är stressande. Och du kan bara göra vad du kan. Men i slutet av dagen vinner ibland Mother Nature. ”