Din varukorg är tom!

Atlanta Braves: Hjälper hemmafältets fördel verkligen?

21/09/2018 0
Är det här sena loppet för playoff-hemmafältets fördel, måste frågan ifrågasättas: skulle det verkligen vara en fördel för Braves?
Atlanta Braves har gjort ett bra jobb på vägen i år, till ett 45-30-tal. Emellertid kompenseras detta imponerande mark av en ganska dum 39-38 rekord på Suntrust Park efter onsdagens serie-räddningsvinst över Cardinals. Det är ganska förbryllande, eftersom statistiklag nästan alltid utför bättre hemma då på vägen.
 
Nu när Braves närmar sig en NLDS-matchning med ett okänt lag känner jag mig som om det är viktigt att få lite kontext om hur lag med bättre hem än vägtrafikprocenter har utfört i slutspelet de senaste 2 åren.
 
Det sista laget som gjorde slutspelet hemma var ironiskt nog 2001 Braves, enligt basebollreferens. Den truppen slutade med en 40-41 rekord hemma och eliminerades i Diamondbacks 4-1 i NLCS. Jag kommer att använda basebollreferensens databas för alla lagdata som nämns här.
 
2017 Houston Astros hade fortfarande en vinnande rekord hemma, men deras rekord hemma var sämre än deras rekord på vägen. Andra lag i slutspelet som säsong som också uppvisade detta drag var Washington-medborgarna, Minnesota Twins och Cleveland-indianerna.
 
Som jag är säker på att du kommer ihåg, fortsatte Astros att vinna World Series den säsongen. Medborgarna, som de brukar göra, förlorade i NLDS till Cubs 3-2. Tvillingarna förlorade i det vilda kortspelet, och indianerna förlorade Yankees i ALDS. Så, medan World Series-vinnaren hade en bättre vägrekord än hemma, eliminerades de andra 3 lagen i sin första omgång av slutspelet.
 
I 2016 har jag en mycket mer begränsad uppsättning data att dra från. Inga lag från den säsongen i slutspelet hade en bättre rekord bort än hemma. Red Sox och Mets var närmast, och båda var ett spel över sin rekordhemma hemma. Metsna eliminerades i det vilda kortspelet och Red Sox i ALDS.
 
Så från de visserligen begränsade uppgifter som jag har dragit fram verkar det som om lag med en bättre vägrekord (eller mycket nära det) inte har gjort så bra i slutspelet under de senaste två säsongerna. Alla andra - förutom den enorma asterisken som är Astros - eliminerades i den första omgången av slutspelet. Nu är jag säker på att om jag gick tillbaka längre kunde jag hitta fler exempel, Atlanta Braves baseball tröjor men jag är mer intresserad av aktuella data.